Laden van de inhoud ... Laden is afhankelijk van uw verbindingssnelheid!

Klantenservice: 06-83347174

Shopping Cart - 0,00

Geen produkten in winkelwagen

Recepten

Het kiezen van de juiste olie is cruciaal als u uw gerecht een rijke en verfijnde smaak wilt geven. e-Oil biedt een brede selectie van oliën die elke kookervaring tot een prachtig avontuur zal maken. Onze schatkist aan recepten bevat een groot aantal uitstekende en lekkere recepten voor verschillende soorten gerechten. Zo bieden wij u enig advies over hoe u het beste van onze olie gebruik maakt. Eenvoudig en heerlijk uw eigen maaltijd naar eigen smaak. Wat u ook klaarmaakt of doet, vergeet u dan niet het essentiële ingrediënt – een beetje van liefde.

Bijgerechten

Smeerkaas met pompoenolie

Ingrediënten:
250 g kwark
2 eetlepels zure room (sour cream)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels e-Oil Pompoen Olie (Stiermarken-Prekmurje)
Zout en peper

Bereiding:
Doe de kwark in een kom. Pureer met een vork om de stukken te verwijderen. Voeg de zure room toe. Schil en hak de ui en de knoflook, voeg het dan toe aan kwark.

Breng het op smaak met zout en peper. Voeg de pompoenzaadolie toe en meng goed.
Serveer met bruin brood of brood met zaden.

Bon appétit!

Salades

 Aardappelsalade met Pompoenpitolie

Ingrediënten:

  • 250 g sperziebonen
  • 250 g ham
  • Aardappelen 400g
  • 100 g ui
  • 150 ml azijn (verdund met water)
  • 50 ml e-Oil Pompoenolie (Stiermarken-Prekmurje)
  • Zout en peper
  • Mosterd

Bereiding:
Was en kook de aardappelen. Als ze gekookt zijn, schil de aardappelen en laat ze afkoelen. Snijd ze in gelijke stukken. Kook de schoongemaakte sperziebonen in zout water en laat het afkoelen -Snij de ham in kleine dunne reepjes. Maak de uien schoon en snijd ze in dunne reepjes.

Om de salade dressing te maken, combineer (verdunde) azijn met e-Oil Pompoenolie, zout, peper en mosterd. Meng dit goed samen en giet het over de salade. Mix nu voorzichtig alle ingrediënten door elkaar.

Tip: Ham kan worden vervangen door andere soorten ham, worst (Parijse worst, kalkoen ham …) en soja.

Bon appétit!

 Groene Bonen Salade met Pompoenzaadolie

Ingrediënten:

  • 400 g diepvries sperziebonen
  • 400 g prosciutto
  • 1 theelepel fijngesneden ansjovisfilets
  • 1 theelepel gehakte kappertjes
  • 2 blikjes tonijn
  • 150 ml salade azijn
  • 50 ml e-Oil Pompoenolie
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper

Bereiding:
Kook de sperziebonen in zout kokend water. Snij de ham (Prosciutto) in dunne reepjes. Doe de ingeblikte tonijn in een kom. Gebruik een vork om voorzichtig grotere brokken tonijn te breken.

Om de salade dressing te maken, combineer e-Oil Pompoenolie, verdunde azijn, zout, peper, mosterd en ketchup. Meng dit goed samen.

Voorzichtig gooit u nu alle ingrediënten samen in een schaal in de koelkast om daar te laten rusten voor een uur.
Schep de salade in het midden van de blaadjes sla en garneer met gehakte verse kruiden.

Tip: Prosciutto kan worden vervangen door gerookt spek of ei.

Bon appétit!

 Herders Salade met Schapenkaas

Ingrediënten:

  • 1 kop groene sla
  • 4 tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 ui
  • 200 g schapenkaas
  • 12 zwarte olijven

Salade dressing:

  • 50 ml e-Oil Pompoenolie
  • Mosterd
  • Tuinkruiden
  • Zout en peper

Voorbereiding:
Was en droog de ​​sla. Snijd het in kleine stukjes. Was de tomaten en komkommers. Snijd elke tomaat in acht plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes gesneden. Snij de ui in dunne plakjes. Snij de kaas in blokjes.

Maak de dressing: meng de pompoenpittenolie, mosterd, zout, peper en vers gehakte tuinkruiden. Giet salade dressing zachtjes gedoseerd over sla, tomaten, komkommers, uien en kaas.

Strooi als laatst wat olijven bovenop.

Bon appétit!

 Rustieke Bonensalade met Pompoenolie

Ingrediënten:

  • 400 g gepelde bonen
  • 120 g ui
  • 50 ml e-Oil Pompoenolie
  • 150 ml appelazijn (verdund met water)
  • Zout en peper
  • Mosterd

Bereiding:
Kook de bonen tot ze zacht zijn, breng op smaak met zout en laat afkoelen.

Om de salade dressing te maken: combineer e-Oil Pompoenolie, verdunde azijn, zout, peper, mosterd. En meng de ingrediënten goed samen.

Giet de dressing over de afgekoelde bonen en bestrooi met ui plakjes.

Bon appetit!

Desserts

 Chocolade Chip Muffins met Pompoenpittenolie

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 kopje yoghurt
  • 75 ml e-Oil Pompoenolie
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 g pure chocolade (gehakt in stukjes)
  • Glazuur naar keuze
  • Geroosterde pompoenpitten (overheen strooien)

Bereiding:
Scheid het eiwit en eigeel. Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk aan de suiker toe en blijf kloppen tot stijve pieken vormen. Meng de eidooiers. Voeg de olie, bloem, bakpoeder en chocolade chips/kruimels. Giet het beslag in de muffin-vormpjes en bak ze op 180 ° C gedurende 20 minuten.

Zodra de muffins zijn afgekoeld, bedekt u de bovenkant met een glazuur naar keuze en bestrooi het geheel met geroosterde pompoenpitten.

Bon appétit!

Mobile versie: Ingeschakeld
Translate »